Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkomaalaistaustaiset

Rikostilastointi kansalaisuuden vai kansallisuuden mukaan?

Helsingissä 54 % raiskauksesta epäillyistä on poliisin uusien tilastojen mukaan 'ulkomaalaisia' - uusisuomi.fi/kotimaa. Prosenttiluku olisi kaiketi jonkin verran suurempi, jos mukana olisivat myös ulkomaalaistaustaiset Suomen kansalaiset eli merkittävä osa ns. maahanmuuttajista.

Seksuaalirikosten ankea todellisuus

Ylen uutiset kertoi tänään kello 15 totuuden, jonka kertominen oli Yleltä yllätys, sillä onhan se tähän saakka kaikin keinoin yrittänyt selitellä raiskausten olevan yksittäisiä tapauksia. Vai oliko uutinen jonkinlainen lipsahdus, siis kuuluisa yksittäistapaus?

Ylen paljasti poliisin kertoman tilaston, jonka mukaan lähes kolmannes seksuaalirikoksista on ulkomaalaistaustaisten tekemiä. Kun otetaan huomioon ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä, niin muut kuin kantasuomalaiset syyllistyvät seksuaalirikoksiin yli 10 kertaa useammin.

Kuiskaaja rajalla

Poliisihallitus tiedotti 27.11.2015, että ”noin 10 turvapaikanhakijaa on epäiltynä raiskauksesta tänä vuonna”. Samassa yhteydessä tiedotettiin myös, se että vasta marraskuun alusta poliisi on kirjannut rikosilmoitukseen tiedon "turvapaikanhakija”. Toisin sanoen oikea otsikko olisi siis ollut ”noin 10 turvapaikanhakijaa on epäiltynä raiskauksesta marraskuussa”. Tässä luvussa on siis vain kiinni jääneet epäillyt rikoksentekijät.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä