Reijo Tossavainen, toisinajattelija Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yle Uutiset

Rakas Yle Uutiset ja sää


Perehy tavoitteisiisi, jokka sinulle on annettu jo yläajatuksena koko olemassaolollesti. Perehy monipuolsesti taustamateriaaliin, ainako puhut asioista. Ole tarkka ja uskollinen tehtävässäsi sekä pienen että ison asian ja ilmiön äärelä. Ole syvästi ja pyhästi tietoinen roolistasti ja agendastasti tämän maan koko elämässä!

Yle Uutiset ja pelottelu, nyt nuoret vanhemmat

Yle Uutiset on päivän toistanheet, kuinka nuoret vanhemmat pelkää, työttömyyttä ja jos mitä terveysasiaa.

On ikävä seurata ja kattoa ja kuunnella, kuinka ihan asiasta tehen kansalaisia pelotelhaan - elämällä, elämisestä, normaalista elähmään kuuluvista asioista tehhään ongelmia. Ja kaikki pelkää joskus. 

Tosiasia lienee, että suomalaiset voi paremminko koskhaan ja ylleensä issoin osa ellää ihan hyvän elämän. On jo elähneet vuosikymmeniä hyvin ja kuohleet sievästi pois.

Älkää pöläkkö, kaikki hyvin


Keskiajalla net säikähit ja tulit hulluiksi, ko paljastu, ettei papit tiehneekkään kaikkea, tekivät vain bisnestä ja Amerikan löytyminen pilas sen aikasen tiedemaailman, ko sieltä löyty elläimiä ja kasveja, joistei antiikin viishaat puhuhneet mittään.

YleRadiossa on upeasti keskiajan asioita ja sois hyvä vaikka Ylen toimittajien perehtyä historiaan muutenki. Kaikki mennee koko ajan paremmin. Maailma muuttuu koko ajan ja ihmiskunta on aina ollu uuen eessä ja niin on siis ollu ennenki.

Mitäs met omahyväset ja laiskat

Mie niin säälin soan jaloissa olevia, pakolaisia, vammasia, kippeitä, nälkää näkeviä, tai säälin ja säälin, minusta on surkeaa, ko olhan niin itsekkäitä ja kovia pienille ja heikoille, ja niile, joile on sattunu jotaki.

Henkinen köyhyys, syämmen sivistymättömyys on päivän sana. Nyt Suomenki salolaiset ja liikaset ja jopa virhreät (puolue a la Ville Niinistö) vallankahvassa pelkää ja pelottellee, että olhan menettämässä turvapaikka Eurostoliitossa!!!!?

Ylen toimittajilla eijjole mahollisuuksia, ymmärrän kyllä, sielä käy pekkaervastit, jossei ole kuuliainen ja tottele.

Seksuaalirikosten ankea todellisuus

Ylen uutiset kertoi tänään kello 15 totuuden, jonka kertominen oli Yleltä yllätys, sillä onhan se tähän saakka kaikin keinoin yrittänyt selitellä raiskausten olevan yksittäisiä tapauksia. Vai oliko uutinen jonkinlainen lipsahdus, siis kuuluisa yksittäistapaus?

Ylen paljasti poliisin kertoman tilaston, jonka mukaan lähes kolmannes seksuaalirikoksista on ulkomaalaistaustaisten tekemiä. Kun otetaan huomioon ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä, niin muut kuin kantasuomalaiset syyllistyvät seksuaalirikoksiin yli 10 kertaa useammin.

Alexander Stubbin on erottava välittömästi!?

Kun normaalilla maalais- tai kaupunkilaisjärjellä varustettu suomalainen lukee jotain tällaista teksti-TV:n sivulta hän ymmärtää heti, että kyse ei ole aivan pikkujutusta -

Tarina viina-ankasta, joka lennähti sopulikuplaan

Minä luotan Yleisradio Oy:n uutisiin, mutta en olekaan journalisti. Jopa sinisilmäisesti voin luottaa Yleen, sillä en ole uutistoiminnan ammattilainen. Minä saan elää punavihreässä kuplassa ja olla kapeakatseinen, toisin kuin kelpo journalisti, joka väsymättä etsii uutisia ja tarkistaa tosiasioita alkuperäisistä lähteistä.

Pieni lehdistökatsaus Kööpenhaminan tiimoilta

Helsingin Sanomat (aka Pravda) ylitti jälleen itsensä Kööpenhaminan iskun tiimoilta.  Lehden pääkirjoituksen mukaan kun muitakin uhkia on islamistien lisäksi ja latoi esimerkkeinä tiskiin Breivikin ja kolmen uusnatsin pidätyksen, jotka kuulemma olivat valmistelleet terrori-iskua Expressen-lehteä kohtaan.   

Kirjastojen maailma ei ole mullistunut

Ylen puoli yhdeksän uutiset kertoivat tiistaina 18.11. lähetyksessään kirjastojen uusista palveluista ja laskeneista lainaus- ja kävijäluvuista. Ylen mukaan kirjastojen maailma on "mullistunut", koska

"Internet ja erityisesti Google siirsivät tiedonhaun verkkoon ja romahduttivat kirjastojen kävijä- ja lainausmäärät." 

Morgonnytt

Tänään aloitti ruotsinkieliset aamu-uutiset Yleisradion aamulähetyksessä. Lähetyksen perusteluissa mainittu lähetyksen uutisten suuntaaminen saaristolaisille ja saaristolaisnäkökulman esille tuominen oli selkeä toimituspoliittinen linjanveto paikallisuuden puolesta.

Järvisuomalaisena minua kiinnostaisivat uutiset myös Tampereen, Jyväskylän ja Kuopion alueelta enkä malta odottaa alueuutisia. Olisikin hienoa mikäli Yle tarjoaisi järvisuomalaisille oman uutislähetyksen vaikka klo 7.45, jossa kerrottaisiin uutisia järvisuomalaisesta näkökulmasta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä